W

Website

De Contextwebsite is www.freinetcontext.be.

Werkdag/klusjesdag

Samen school maken betekent ook samen de school onderhouden. Tijdens een werkdag zorgen begeleiders en ouders samen voor het onderhoud van de school en het uitbouwen van extra voorzieningen voor de kinderen. Per schooljaar organiseert de school 3 werkdagen: één op de laatste zaterdag van augustus, één op het einde van de herfst en één in het begin van de lente. Je kan komen meewerken in de voormiddag en/of de namiddag. Voor iedereen die zich vooraf inschrijft is er ’s middags een gratis broodjesmaaltijd.

Werkgroepen

In Context zijn er verschillende werkgroepen waar begeleiders en ouders de handen in elkaar slaan.

Werkgroep communicatie

De werkgroep ondersteunt de school op vlak van communicatie, zowel intern (school naar ouders en leerlingen) als extern (school naar buitenwereld).  

Werkgroep logistiek

De werkgroep logistiek zorgt ervoor dat alle activiteiten in onze school feilloos verlopen.  Ze verrichten heel wat praktisch werk achter de schermen.  Als er activiteiten doorgaan op school zorgen ze ervoor dat het nodige materiaal aanwezig is.

Werkgroep domein

Op het domein van Context hebben we een prachtig groene speelplaats waarin de kinderen zich helemaal kunnen uitleven.  Met onze werkgroep, die bestaat uit ouders en leerkrachten, zorgen we voor een speelse en educatieve invulling van alle verschillende hoekjes van het domein.

Andere ouders kunnen ons helpen door te helpen op werkdagen en groene ateliers en projecten.  Groene ideeën, tips en helpende handen zijn altijd welkom.

Werkgroep fondsenwerving

De werkgroep fondsenwerving zorgt ervoor dat er extra geld in het laatje komt. We organiseren tal van activiteiten waarmee we geld inzamelen om de Freinetwerking van onze school te ondersteunen.  De activiteiten wisselen van jaar tot jaar en zijn o.a. een lente-ontbijt, een schoolkaartenactie, een marsepein-, koekjes- of cavaverkoop, een quiz, een spaghetti-avond, ...