Werkgroepen

Context

In Freinet Context zijn er verschillende werkgroepen waar begeleiders en ouders de handen in elkaar slaan.

Werkgroep communicatie

De werkgroep ondersteunt de school op vlak van communicatie, zowel intern (school naar ouders en leerlingen) als extern (school naar buitenwereld).  

 

Werkgroep logistiek

De werkgroep logistiek zorgt ervoor dat alle activiteiten op Context feilloos verlopen.  Ze verrichten heel wat praktisch werk achter de schermen.  Als er activiteiten doorgaan op school zorgen ze ervoor dat het nodige materiaal aanwezig is.

Werkgroep domein

Onze school heeft we een prachtig groen domein waarin de kinderen zich helemaal kunnen uitleven.  Met onze werkgroep, die bestaat uit ouders en leerkrachten, zorgen we voor een speelse en educatieve invulling van alle verschillende hoekjes van het domein.

De leerkrachten van onze werkgroep zorgen er voor dat MOS (milieuzorg op school) aan bod blijft komen in de klas- en schoolwerking. 

We slaan binnenkort ook de handen in elkaar om onze speelplaats helemaal te renoveren.  We maken er een heus leer- en speelplein van.

Andere ouders kunnen ons helpen door te helpen op werkdagen/klusjesdagen, groene ateliers en projecten.  Groene ideeën, tips en helpende handen zijn altijd welkom.

Werkgroep fondsenwerving

De werkgroep fondsenwerving zorgt ervoor dat er extra geld in het laatje komt. We organiseren tal van activiteiten waarmee we geld inzamelen om de Freinetwerking van de school te ondersteunen.  De activiteiten wisselen van jaar tot jaar en zijn o.a. een lente-ontbijt,  een schoolkaartenactie, een marsepein-, koekjes- of cavaverkoop, een quiz, een spaghettiavond, ...

Heb je zin om aan te sluiten bij één van de werkgroepen, dan ben je zeker welkom! 

Laat het weten via info@freinetcontext.be of fien.wackenier@freinetcontext.be of spring eens binnen!